Is kinderkleding een nuttig interieurstuk?

amazingkidsIk had recent een lastig interieur probleem. Ik wilde de slaapkamers van mijn dochter transformeren van kinderkamer naar tienerkamer, maar had beperkte financiële middelen. Ik wilde vooral op een creatieve manier een persoonlijke twist geven aan de emotionele transformatie die mijn dochters ondergingen. Een transformatie van kinderkamer naar tienerkamer is niet alleen een transformatie van kinderkleding naar tienerkleding, of van poppen naar telefoonopladers, of van barbies naar schoolboeken. Nee, in de transformatie zou ook een persoonlijke twist moeten zitten die van een slaapkamer een kamer maken waar de kinderen graag verblijven.

Enkele weken liep ik hier mee rond. Hoe kan ik met weinig geld een fantastische tienerkamer creëren? Tegelijkertijd had ik een overschot aan kinderkleding die niet meer werd gebruikt. Een plus een is twee, zo luidt het rekensommetje. Ik verbond de problemen met elkaar om met een samenhangende oplossing te komen. Ik heb de kinderkleding gebruikt om een tiener slaapkamer te creëren. Het resultaat is fantastisch.

Door de kinderkleding te gebruiken in het aankleden van de kamer, is er een hele zachte kamer gecreëerd. Mijn dochter vindt het fantastisch om met haar vriendinnen tijd door te brengen in haar slaapkamer. Ze zitten overal: op de vloer, tegen de muur aan, op het bed, onder de vele dekens en op de luie relaxstoel. De verschillende kleuren komen absoluut niet kinderlijk over, maar (gek genoeg) juist volwassen. Hiervoor heb ik wit als hoofdkleur gebruikt voor de muren en deze bedekt met kleurige kinderkleding. Ik heb de kinderkleding geknipt en aan elkaar genaaid. Zo zijn de onafhankelijke kledingstukken niet altijd te herkennen, maar geeft het wel een ontzettend interessant en origineel patroon.

Ook heb ik gelet op het gebruik van de juiste stoffen van de kinderkleding op de juiste plekken. Ik heb de meest zachte kinderkleding verwerkt in dekens en kussenslopen. De spijkerstoffen heb ik gebruikt rondom de deur om een stoer uitstraling te geven. Spijkerstof is namelijk ook een ruwe stof en daardoor niet comfortabel om op te zitten of onder te liggen.

Waar ik voorheen veel geld heb uitgegeven aan kinderkleding via de webshop van Amazingkids, heb ik nu geld kunnen besparen op het interieur van de tienerkamer van mijn dochter. Het heeft mij best wat tijd gekost achter de naaimachine, maar mijn dochter is enorm blij met het resultaat. Lees in mijn volgende blog meer over nieuwe inspiraties.