Inspiratie door de sfeerkaart: kinderkleding

Ik heb inspiratie gekregen uit onverwachte hoek. Ik heb de kledingkast van mijn twee kinderen leeg getrokken en de kinderkleding gebruikt als interieuraccessoire.

Hoe ben ik tot dit idee gekomen?

De slaapkamer van mijn twee kinderen waren hoognodig aan een update toe. Je kent het vast: de kinderen groeien op. Hun uiterlijk verandert, maar ook hun karakter. Bij kinderen gaat dat een stuk sneller dan bij volwassenen. Kinderen ontwikkelen zich nu eenmaal sneller. Je ziet het ook aan hun kinderkleding. De kinderkleding past zich ongeveer 2 keer per jaar aan, aan de andere persoon die de kinderkleding draagt.

Toen mijn dochter bijvoorbeeld 9 jaar oud was, droeg ze nog met name roze kleding. Ze was nog echt een poppetje. Ze speelde met barbies, roze was veruit haar favoriete kleur en ze hield zich met name bezig met echte meisjesdingen. Toen ze 10 werd veranderde alles. Ze werd zichtbaar een tiener. De roze kleding werd al vrij snel vervangen door meer vrouwelijke kleding ten opzichte van meisjesachtige kinderkleding. Het onschuldige en lieve viel van haar af alsof het een oude huid was waar het wezen zich van ontdeed. Ze speelde niet meer vooral met poppen en barbies, maar was opeens meer geamazingkidsïnteresseerd in haar telefoon, jongens, Facebook en roddelen met haar vriendinnen.

Het was een shock voor mij. Ik stond verbaasd van het tempo waarin mijn dochter abrupt veranderde. Als ouder heb je het maar te accepteren.

Voorheen winkelde ik nog maandelijks bij Amazingkids.nl om nieuwe kinderkleding voor mijn kinderen in te kopen. Toen mijn dochter niet alleen emotioneel, maar ook fysiek het tijdperk van de kinderkleding achter zich had gelaten, had ik een kledingkast vol kinderkleding die niet meer werd gedragen.  Maar ik had ook twee slaapkamer die hoognodig een update nodig hadden.

Deze twee problemen heb ik gecombineerd tot één oplossing. Ik heb de kinderkleding gebruikt om de slaapkamer te decoreren. Ik heb de vloer bedekt met kinderkleding, delen van de muur behangen met kleding, stoelen bedekt met kleding en nieuwe deken en vloerbekleding gemaakt van de overgebleven stukken kinderkleding.

Het resultaat is een fantastisch interieur. Er is daadwerkelijk een transformatie gemaakt van kinderkamer naar tienerkamer. Mijn dochter vindt het nu geweldig om met haar vriendinnen in haar kamer te halen. Ze zitten op de zachte vloerbedekking gemaakt van truien, leunen tegen de beklede muur aan en genieten van de leuke uitstraling. Lees in mijn volgende blog meer over de effectiviteit van kinderkleding voor interieur.